RANDEVU ALIN
Kil Maskesinin Faydaları Nelerdir?
5 Eylül 2019
Kil Maskesinin Faydaları Nelerdir?
OKUNMA : 191

Kil maskesinin faydaları nelerdir? Günümüz itibariyle kil maskesinin bulunduğu kürlere olan  ilgi günden güne artış göstermektedir. Özellikle canlı bir cilt görünüme sahip olmak noktasında kil malzemesinin üst düzeyde bir performansı ortaya koyması, bu tarz maskelerin sıklıkla tercih edilmesini de mümkün kılmaktadır.

Kil maskesi çok eski zamanlardan günümüze kadar kullanılmış çok faydalı bir maskedir. Kozmetik sektöründe binlerce çeşidi bulunmaktadır. Farklı renklerde farklı amaçlarla üretilmektedir. Kil maskesinin faydaları saymakla bitmez. Özellikle saçta ve ciltte bıraktığı etkilerden dolayı sıklıkla tercih edilmektedir.

 

 

Kil Maskesinin Cilde Faydaları

Cilt yapısının güçlendirilmesi noktasında kil maskeleri her zaman üst düzeyde bir çalışmanın merkezinde yer almaktadır. Özellikle kil malzemesinin içeriğinin cildi desteklemek konusunda iddialı bir yapıya sahip olduklarını ifade etmek de mümkün olmaktadır. Özellikle cilde olan faydasıyla bilinen kil maskesi her cilt tipine uyacak şekilde üretilmektedir. Cildimize düzenli olarak uygulamamız gereken kil maskesinin yararları;

  • Cilt rengini eşitler.
  • Güneş ve sivilce lekelerini giderir.
  • Sivilce ve akne oluşumunu engeller.
  • Sivilce ve akneleri temizler.
  • Nemlendirici özelliği vardır.
  • Cilt kendini yeniler.
  • Ciltteki kan akışı hızlanır ve hücreler yenilenir.
  • Pürüzsüz bir cilt ortaya çıkarır.
  • Kısa sürede uzun vadeli etkiler bırakır.

Kil maskesinin birçok çeşidi bulunduğundan bahsetmiştik. Bunlar arasında beyaz kil maskesi cilt için en yararlı olanıdır. Ciltteki tüm pütürlük ve pürüzleri yok etmektedir. Tüm toksinleri temizler cilde canlılık katmaktadır. Deriyi sıkılaştırır ve gözenekleri çok iyi bir şekilde açmaktadır. Aktarlarda organik haliyle satılmaktadır. Kozmetik mağazalarında işlenmiş şekilleri de bulunmaktadır.

 

Kil Maskesinin Saça Faydaları

Kilin içerisinde yüksek oranda potasyum ve kalsiyum bulunmaktadır. Bu vitaminler saça oldukça etkili vitaminlerdir. Saç için kullanılması gereken kil yumuşak olmalıdır. En önemli etkisi saç dökülmesini önlemesidir. Kil maskesi saçları güçlendirir, dökülmesini önler. Bunu önlemesi için düzenli şekilde kullanılması gerekmektedir. İçerisinde bulunan vitaminler saçın uzamasını da sağlamaktadır. Kopmayan, daha sert ve doğal görünümlü saçlar ortaya çıkarmaktadır.

Saç hücrelerini besleyip sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Bazı ürünler saçların kırılmasına ve dökülmesine neden olmaktadır. Kil maskesi saçları nemlendirerek kırılmasını önlemiş olmaktadır. Saç diplerinde bulunan gözeneklerin açılmasını da sağlar. Kil içeren şampuanları veya saç bakım maskelerini düzenli bir şekilde kullanmak saçların gürleşmesi için oldukça faydalı olacaktır.

 

Kil Maskesi Nasıl Uygulanır?

Kil maskesi için ihtiyacımız olduğu kadar kil ile suyu karıştırmak yeterli olacaktır. Karışım koyu bir kıvama geldiği zaman cilde sürülür ve 5 dakika bekletilmelidir. Daha fazla bekletilmesi cildin yanmasına sebep olabilir. Ardından önce soğuk sonra ılık su ile cilt temizlenmelidir. Kil maskesinin faydaları düzenli kullanıldığı sürece ciltte ve saçta etkilerini ortaya çıkaracaktır. Kil maskesini başarılı bir şekilde uygulamak, bu tarz maskelerden üst düzeyde bir performans elde edilmesini mümkün kılar!

Yorum bırakın
TÜM YORUMLAR (0)
Henüz yorum eklenmemiş
En Çok Okunan Yazılar